Prvi album niškog sastava Tevarbulebra

TevarbulebraPred nama je “Ko se nađe, tu smo“, debi album niškog fusion rock benda Tevarbulebra, na kojem se nalazi osam numera koje čine jednu konceptualnu celinu.

“Nišlije će vam u trideset minuta dočarati ambijent svog kraja doživljen iz specifične vizure ovog sastava. Tevarbulebra će vas na ovom albumu povesti u šetnju i razgledanje svoje muzičko-tematske arhitektonike koja se stilski nalazi na granici izmedu fanka i rokenrola, često uklopljenih u neparne ritmove, sa akcentom na gruv i eksperimentalnu melodiju”, navodi se u saopštenju izdavačke kuće Druga Stvar.

Tevarbulebra je fusion-rock instrumentalni sastav iz Niša koji je osnovan marta 2013. godine, a koji čine Stefan Milojković (bubanj), Ivan Stanojević (bas), Vladimir Jovanović (gitara) i Miloš Blagojević (gitara). Zapažene nastupe imali su na Nisville Jazz festivalu 2014. godine u Nišu, Bedem Fest-u 2015. u Nikšiću i na festivalu Omladina 2015. u Subotici na kojem su osvojili prvo mesto. Neke od njihovih numera su se pojavile na kompilacijama URBANIS(H) I iBlack Planet Records: Balkan Under the Radar III.

Album je snimljen tokom 2015. godine u studiju Čedomira Ilića u Nišu, dok postprodukciju, miks i master potpisuje Stefan Milojković. Omot je delo Aleksandre Đorđević.

Ceo album možete besplatno preuzeti ovde Tevarbulebra – Ko se nađe, tu smo, ukucajte 0 ili se odlučite da novčano podržite ovaj sastav.

[bandcamp width=400 height=406 album=2777998748 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]