-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Prvi album niškog sastava Tevarbulebra

Prvi album niškog sastava Tevarbulebra

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

TevarbulebraPred nama je “Ko se nađe, tu smo“, debi album niškog fusion rock benda Tevarbulebra, na kojem se nalazi osam numera koje čine jednu konceptualnu celinu.

“Nišlije će vam u trideset minuta dočarati ambijent svog kraja doživljen iz specifične vizure ovog sastava. Tevarbulebra će vas na ovom albumu povesti u šetnju i razgledanje svoje muzičko-tematske arhitektonike koja se stilski nalazi na granici izmedu fanka i rokenrola, često uklopljenih u neparne ritmove, sa akcentom na gruv i eksperimentalnu melodiju”, navodi se u saopštenju izdavačke kuće Druga Stvar.

Tevarbulebra je fusion-rock instrumentalni sastav iz Niša koji je osnovan marta 2013. godine, a koji čine Stefan Milojković (bubanj), Ivan Stanojević (bas), Vladimir Jovanović (gitara) i Miloš Blagojević (gitara). Zapažene nastupe imali su na Nisville Jazz festivalu 2014. godine u Nišu, Bedem Fest-u 2015. u Nikšiću i na festivalu Omladina 2015. u Subotici na kojem su osvojili prvo mesto. Neke od njihovih numera su se pojavile na kompilacijama URBANIS(H) I iBlack Planet Records: Balkan Under the Radar III.

Album je snimljen tokom 2015. godine u studiju Čedomira Ilića u Nišu, dok postprodukciju, miks i master potpisuje Stefan Milojković. Omot je delo Aleksandre Đorđević.

Ceo album možete besplatno preuzeti ovde Tevarbulebra – Ko se nađe, tu smo, ukucajte 0 ili se odlučite da novčano podržite ovaj sastav.