-

Proto Tip predstavlja debi album „S ivice sanjanja“

Beogradska grupa Proto Tip predstavlja debitantski album „S ivice sanjanja“ (Pop Depresija/Kišobran), koji je dostupan na svim digitalnim platformama i bandcampu. Album najavljuje i četvrti video singl (režija Sara Radulović), za pesmu „Svet se menja“ na kojoj su gosti Boris i Ana-Marija iz Repetitora, koji je dostupan na YouTube kanalu benda.

Album je nastao u Down There studiju na Novom Beogradu, a kao i obično Uroš Milkić je bio snimatelj, producent, roditelj, najbolji prijatelj i član benda. Ovo je i album na kojem je prvi put u svojoj karijeru ulogu koproducenta imao Damjan Nedelkov (uz Proto Tip, gitarista i Gazorpazorp). Mastering albuma uradio je Karl Saf.

„Sa radom na albumu počeli smo još 2018. godine. Postave su se menjale i mislim da je svako ko je prošao kroz bend ili učestvovao kao gost, uneo nešto svoje u pesme. Album je rezultat onoga što je bend živeo i proživljavao tokom svih tih godina. Ljubavi, gubici, loši izbori, padovi, zadovoljstva, radosti, žalosti i kajanja. Na ivici sanjanja bol jenjava, dolazi se u dodir sa kratkotrajnim prividima mira i celokupni doživljaj neodoljivo podseća na ljubav. Ipak, ovde su buđenja bolna i neugodna. Samu činjenicu da smo i dalje tu i da je ovaj album zaokružen smatram ogromnom pobedom.  Zahvalnost dugujemo Urošu Milkiću koji ne samo da je snimio i producirao album, već učestvovao i u kreativnom procesu, sa najvećim strpljenjem,“ sumira rad na albumu pevač i gitarista Nikola Čučković.

Album „S ivice sanjanja“ će tokom jeseni biti dostupan i na ploči, a prve koncerte po izlasku albuma Proto tip će imati na dva prestižna festivala krajem marta u Beogradu i Ljubljani (Hali Gali u okviru Kontakta i MENT) i to je prva prilika da se čuju nove i stare pesme.

Najnovije vesti

Izdvajamo