-

NaslovnaVestiVesti iz regionaProto tip „krećem se“ – muzika i ritam donose nadu

Proto tip „krećem se“ – muzika i ritam donose nadu

Proto Tip Drugstore Beograd
Proto Tip

Beogradska noise rock/post punk petorka proto tip predstavila je singl „krećem se, koji je ujedno i drugi sa predstojećeg debitantskog albuma. Pesma je ovekovečena i videom čiji scenario i režiju potpisuje Sara Radulović, a dostupna je na YouTube kanalu benda, bandcampu, te svim digitalnim platformama.

Kao i prethodni singl „kako ovde“ nastala je u Down There studiju, u saradnji sa producentom Urošem Milkićem.

„Krećem se“ počinje kao klasična Pavement pesma iz „Crooked Rain, Crooked Rain“ ere, a pevač i gitarista benda Nikola Čučković i specijalna gošća Lola Miković kroz dijalog troše dan i spremaju se za noć. Kadrovi koji se smenjuju prepuni su „normalnih ljudi“, ali sa mnogo više emocija nego u romanu Sali Runi. I ta „veliko očekivanje“ atmosfera traje sve negde do brejka, kada bas Vuka Kneževića postavlja scenu za početak žurke u Sarinom spotu, Nikolina gitara to prihvata i najavljuje ulazak u priču Damjana Nedelkova i njegovu gitaru. A taj solo je ono što od „krećem se“ pravi nešto posebno: on je i XTC i Television u isto vreme, i milenijalska apatija i novotalasna radoznalost, i toplina i provokacija, i sve to se prepliće u erupciji u dnevnoj sobi. Bend se potpuno oslobađa, a život izgleda kao da i sutra može da bude dan koji ima smisla.

„Ovom pesmom bend se otvara i komunicira sa novim temama, kao što su ljubav, prolaznost i promenljivost odnosa. Dok su „podražavanja“ bila diverzija, ovo je jedna vrlo konkretna i iskrena ljubavna pesma, koja odiše melanholijom. Refreni su pesimističan odgovor na strofe koje vape za ljubavlju. Ipak, izlaz iz pesme, putem muzike i ritma donosi nadu i ostavlja slušaoca rasterećenog i u dobrom raspoloženju.“ – objašnjava Nikola.

Tokom druge polovine decembra očekuju se gostovanja u Novom Sadu i Subotici, a bend poziva sve koji su u mogućnosti da im se pridruže. Nakon toga petorka nastavlja vredno da radi na debi albumu.

Najnovije vesti

Izdvajamo