-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPromocija knjige "Mračni zapisi - Bauhaus i posle"

Promocija knjige „Mračni zapisi – Bauhaus i posle“

Jelena Samardžić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: veliki sanjar i dete koje ne zuri da odraste

Moto: my needs are simple. all I want is everything

bauhaus

U petak, 31. januara u Domu Omladine, održaće se promocija knjige  „Mračni zapisi – Bauhaus i posle“, autora Ijana Širlija, u izdanju Utopije iz Beograda.

Knjiga predstavlja priču o jednom od predstavnika gotik-rok pravca – o bendu Bauhaus, koji je proizvodio mračni i sumorni zvuk, a upravo odatle i potiče ime ovog pravca. Od pojave svog prvog singla, oni su imali želju da u rok muzici izvrše uticaj, a to su i ucinili sa pesmom „Bela Lugosi’s Dead“, kada su se zadržali na nezavisnim listama dve godine. Tada su pridobili post-pank generaciju, koja ih je podržavala i održavala, nasuprot britanskoj štampi. Zbog njihove ozloglašenosti i neslaganja, bend se raspao 1983. godine, kada je Piter Marfi započeo svoju solo karijeru.

Knjiga je zasnovana na nepristrasnim intervjuima sa svim članovima benda, kao i ljudima koji su im bili bliski. Može se reći da su „Mračni zapisi“ obavezno štivo za svakog obožavaoca ovog benda, kao i za one koje žele da istraže tamniju stranu roka.

Na promociji će učestvovati: Dragan Ambrozić, Milan GavrilovićDJ Gavra, Ljubiša Jovanović (Katabazija) i Saša Ognjanović (Katabazija).

Nakon razgovora će uslediti video projekcija najinteresantnijih momenata iz istorije benda Bauhaus.