-

Projekcija dokumentarnog filma o Jadranki Stojaković u Vranju

Jadranka StojakovicDugometražni dokumentarni film „Jadranka“ o poznatoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je 3. maja ove godine preminula u Banjaluci, biće prikazan u utorak, 31. maja u sali Javne biblioteke „Bora Stanković“ (Američki kutak), u Vranju u 19 časova.

Legendarna kantautorka i pop pevačica, zvezda SFRJ Jadranka Stojaković, preminula je u 66. godini u Banjaluci, u staračkom domu „Karitas“. Tokom svojih poslednjih dana sećala se svoje karijere, kao i dobrih i loših stvari koje su je zadesile u životu, a dokumentarista Branko Lazić, inače urednik dokumentarnog programa Radio televizije Republike Srpske, pratio ju je i na tom putovanju kroz njenu prošlost beležio neke neispričane trenutke u njenom životu, pričajući ujedno i priču o Jugoslaviji i sceni koje više nema.

Film donosi i manje poznate detalje iz njenog života, kao što je njena ljubav prema žestokoj gitari, eksperimentalnoj i ambijentalnoj muzici, Džeksonu Poloku, itd. Film Branka Lazića je, tako, zbirka fragmenta iz njenog života, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom minule tri godine borbe sa neizlečivom bolešću.

Projekcija dokumentarnog filma „Jadranka“ u Vranju je prva nakon svetske premijere.

Najnovije vesti

Izdvajamo