-

NaslovnaVestiVesti iz regionaProglašeni finalisti nagrade Milan Mladenović

Proglašeni finalisti nagrade Milan Mladenović

Zadužbina Milana Mladenovića objavljuje spisak pesama koje su nakon drugog kruga glasanja ušle u finale za Nagradu Milan Mladenović. Žiri u sastavu Gile, Rundek i Remi su odlučili da ove godine umesto planiranih 12 čak 14 pesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pesmu sa teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana. Pesme su navedene po abecednom redu naslova pesama.

Alkohol – Mrave brojim
Anestezija – Nekud
Anonimni SMS – Sale i Sedlari
Bebo – Nataleé
Daj mi sve – dram
Dan na Tisi – Rebel Star
Digresija na zeku II – Klinika Denis Kataneca
Držali smo se za ruke – Sara Renar
Igle – Playground Hustle feat. Shot
Ljubavnik – Čao Portorož
Ona je iz Ju Es Ej – Despot Tomić
Pesma Mesecu – Dukatt
Sve je ko pre – Magic Bush
Tiho – Buč Kesidi

Na konkurs je prijavljeno 319 pesama. 243 prijave su ispunile uslove konkursa, a zatim su prosleđene članovima žirija na preslušavanje. Gile, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pesmi dobili samo naslov i tekst pesme, ne i ime autora/benda. Pesme koje nisu prihvaćene su bile ili na engleskom ili instrumentali ili su bile objavljene pre 30. juna 2019. godine. Od 25 pesama koje su ušle u uži izbor, žiri je sveo izbor na 14 finalista.

Dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2020 biće proglašen na svečanoj dodeli nagrade, na Milanov rođendan, 21. septembra, koju ćete biti u prilici da pratite uživo putem društvenih mreža zadužbine.

Najnovije vesti

Izdvajamo