-

Proglas Jesenjeg Orkestra povodom novog singla za pesmu „Sutra moram da upalim svetlo“

Je l' da da da? Da da da Jesenji orkestar„Sutra moram da upalim svetlo“ je video singl koji najavljuje sedmi album Jesenjeg Orkestra pod nazivom „Je l’ da da da? Da da da“. Ceo album će biti objavljen kada centrala Jesenjeg Orkestra proceni da je pogodan trenutak. Za sad je dovoljno znati da najslikovitiji opis albuma glasi – podzemni kabare.

Muzičari koji su svirali na pesmi i albumu su Filip Đurović (bubnjevi i udaraljke), Ivan Čkonjević (dronovi i zvučni pejzaži), Daniel Kovač (klaviri, klavijature i glas), Petar Stevanović (klavijature i vokali), Olga Petrović (vokali), Vuk Stevanović (vokali).

Pesme su snimane na raznim lokacijama – u stanu pijaniskinje Marine Džukljev, u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, u studiju Mirijevski venac u Mirijevu i studiju Krokodil u Pančevu.

Miks i mastering je uradio Petar Stevanović u studiju Krokodil u Pančevu.

Video spot za pesmu „Sutra moram da upalim svetlo“ je omaž Češkoj umetničkoj grupi B.K.S. i njihovom performansu Ikebane. Video je snimljen juna 2019. godine u Novom Sadu uz učešće i saradnju istaknutih umetnika Lidije Krnjajić, Dragane Dubljević, Nenada Mikalačkog, Mihajla Vujasina, Lune Jovanovič i Ivana Čkonjevića.

Spot za novi singl pogledajte sa našeg sajta.

Najnovije vesti

Izdvajamo