-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPrljave sestre objavile singl "Kiša"

Prljave sestre objavile singl “Kiša”

Prljave Sestre

Niški trio Prljave Sestre predstavlja četvrti singl s albuma “Najgore tek dolazi“, desetominutnu apokaliptično-gitarsku himnu “Kiša“. Video za pesmu montirao je basista Petar Milosavljević, koristeći raznorodne video sekvence u želji da stvori pokretne slike za ovu soničnu molitvu za ponižene.

Budućnost je česta tema u našim pesmama. Različite varijante nepovoljnih ishoda koje provlačimo kroz tekstove nisu odraz pesimizma, nego upozorenje i poziv na akciju i bunt. U tom smislu, ’Kiša’ je otišla najdalje (zato i završava album). Govori o onome što bi moglo da postane realnost ukoliko ostanemo pasivni i uljuljkani u bedu koju su nam predstavili kao komfor, smatra Miloš Pavlović, pevač i gitarista benda.

Prva tri singla s albuma “Najgore tek dolazi” (Pop Depresija/Kišobran) bili su hit-pesme “Nova jutra”, “Talas” i “Unazad”, a “Kiša” je korak dalje u razvoju benda. Kada je album najzad objavljen u maju ove godine, napisali smo da je “Kiša” mesto “gde se beskrajne gitarske solaže hipnotički pretapaju i čine da se osećate kao da slušate hendriksovsko čitanje ’Riders on the storm’ 1970. godine u Los Anđelesu.“ Sada mislimo da je ovo samo sviranje i vrištanje pored zagađene reke koja teče kroz vaš uništeni grad. Znate ono, vi svirate, a smog se spušta na vas, dok betonske kocke sveže renoviranih ulica stoje razvaljene unaokolo…

Prljave Sestre će uskoro objaviti i remasterovanu verziju svog debitantskog albuma “Prljave Sestre”, koji je originalno objavljen u decembru 2016. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo