-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Prevareni Bernays Propaganda: skandal u Ministarstvu kulture Makedonije

Prevareni Bernays Propaganda: skandal u Ministarstvu kulture Makedonije

Makedonska filharmonija u ponedeljak je dobila preko četiri hiljade evra od Ministarstva kulture Makedonije za koncert grupe Bernays Propaganda sa istom tom Makedonskom filharmonijom za koncert koji je navodno planiran za 27. aprila ove godine. Bile bi to odlične vesti da grupa Bernays Propaganda išta zna o tome.

Dakle, sumnja se da je u pitanju prevara i pronevera sredstava. Veruje se da su se, za sada još uvek nepoznati počinitelji, okoristili imenom i ugledom makedonskog indie rock sastava sa međunarodnim ugledom. Naime, da bi se uopšte moglo aplicirati za takmičenje bilo je potrebno dobiti pismenu saglasnost od strane članova grupe Bernays Propaganda.

Vasko Atanasoski, gitarista grupe, tvrdi kako im niko tako nešto nije tražio, pa je i više nego očito kako su Bernays Propaganda uhvatili državne strukture u kriminalu. U ovom trenutku se još uvek nisu oglasili odgovorni, a Atanasoski kaže kako je u pripremi i tužba.

Atanasoski tvrdi kako su ih u vrijeme mandata Maje Čanačević u proleće 2017. u par navrata zvali kako bi se razmotrila mogućnost koncerta Bernays Propagande u decembru iste godine. U međuvremenu je Čanačević smenjena, na njeno mjesto je došao Viktor Ilieski, i sve je palo u zaborav. “I onda sinoć Ministarstvo objavi rezultate i u čudu gledamo što se događa. Zvali smo telefonski Filharmoniju, ali su i oni bili zatečeni jer nisu ništa znali o tome, ali su kasnije rekli da je to netko poslao u naše ime, ali ne znaju tko”, izjavio je Vasko Atanasoski za Ravno do dna i nastavio: “Sad ih tražimo da nam pošalju aplikaciju i svu dokumentaciju, ali nema ničega!”.

Makedonija je svakako na pragu skandala unutar svojih kulturnih institucija.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe