-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Preslušajte u celosti novi album sastava Turisti

Preslušajte u celosti novi album sastava Turisti

Turisti Ti Dom omladine BeogradaDebi album objavljen je za makedonsku diskografsku kuću Balkan veliki.

Turisti su nastali kao projekt Boška Mijuškovića, jednog od istaknutijih predstavnika mlađe generacijemuzičara, člana beogradskih sastava Straight Mickey And The Boyz i Škrtice. Treba spomenuti kako je Mijušković još svirao i u grupama Seine, Lollobrigida, Dol i Zemlja gruva. Od samog početka Bošku se priključio i njegov brat Nikola Džimi Mijušković.

“Rad na albumu bio je kompleksan i trajao je dve godine. Prva faza je tzv. ‘sobna faza’, jer smo Džimi i ja proveli sate i sate u našoj sobi u Žarkovu. To je za mene bio proces učenja i sazrevanja. Upotreba softvera, semplovanja i sintesajzera zajedno sa živim instrumentima mi je otvorila nove prostore u stvaranju muzike. Druga faza je vreme da izađemo iz sobe, tj. da uključimo u rad i druge ljude koji će svojom pozitivnom energijom pomoći dalji razvoj albuma”, izjavljuje ovim povodom Boško Mijuškoić.

Zanimljivost je da je album producirao Niko Potočnjak iz zagrebačkih grupa Seven That Spells, Jastreb i Otrovna Kristina. “Mislim da sam pored njega najviše do sad naučio u muzici i zvuku, i pored prijateljstva to mi najviše znači od svega što smo postigli zajedno”, izjavio je Boško.

Poslušajte album ‘Levo ili desno’ grupe Turisti sa našeg sajta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe