-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Preminuo Zoran Erkman - Zerkman

Preminuo Zoran Erkman – Zerkman

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Zerkman

Čuveni beogradski džez i rok trubač Zoran Erkman – Zerkman preminuo je u svojoj 50. godini.

Rođen 5. juna 1963. godine, pohađao je muzičku školu ,,Stanković” u Beogradu. Od 1985. do 1991. godine bio je član rok grupe Disciplin A Kitschme sa kojom je objavio albume “Ja Imam Šarene Oči”, “Svi Za Mnom”, “Uživo! Najlepši Hitovi!”, “Dečija Pesma”, “Zeleni Zub Na Planeti Dosade” i “Nova Iznenađenja Za Nova Pokolenja”.

Kompozitor je filmske muzike za TV film Gorana Gajića (scenario: Branko Vukojević): “Video jela, zelen bor”.  Učestvovao je još i na albumima: ,”Beogradska prevara uličnog i nadzemaljskog sjaja” (Koja, Kosta, Zerkman, Đuka), “Ovaj zid stoji krivo”, zatim “Ili pet minuta ispred tebe” grupe Obojeni program, “Boye aren’t afraid” grupe Boye, “Gumene lutke” Kanala Tvid, “Prekidi stvarnosti” i “Deveti život” grupe Kanda, Kodža i Nebojša, kao i muzičkom filmu “Fank I Lastiš Crnog Zuba” (Koja).

Bio je osnivač grupa Bukvar Bukvar (,,Na palubi obdaništa”,1999) i Zerkman Big Bang (,,Zerkman Big Bang”, 2010). Svoj poslednji nastup je imao svega dva dana pred iznenadnu smrt, 25. maja, kao gost na beogradskom koncertu Disciplin A Kitschme u Mikser House-u.

Mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.