fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Preminuo Tigi, bubnjar i osnivač grupe Psihomodo Pop

Preminuo Tigi, bubnjar i osnivač grupe Psihomodo Pop

Juče je, u pedeset i četvrtoj godini života, iznenada i prerano preminuo dragi prijatelj, kolega i muzičar Tigran Kalebota – Tigi, bubnjar i jedan od osnivača grupe Psihomodo Pop.

Tigran je zajedno s Davorom Gobcem, Smiljanom Paradišom Šparkom, Nevenom Kepeskim i Brankom Banjeglavom 1982. godine formirao Psihomodo Pop.

Prvi album ‘Godina zmaja’ su objavili 1988. godine za Jugoton, u postavi u koju su u međuvremenu umesto Kepeskog i Banjeglava došli Vlatko Ćavar Brada i Saša Novak Radulović.

Do danas je Tigran sa Psihomodom, koji od 1995. godine uz njega čine Gobac, Šparka, Brada i Jurij Novoselić Kuzma, snimio trinaest albuma, većinu za Jugoton / Croatia Records, a od 2014. objavljuju za Dallas Records. Brojni albumi su iznedrili mnoge danas već legendarne hitove i osvojili niz nagrada. Od samih početaka Psihomodo, sa uvek moćnim Tigranom za bubnjevima, godinama opravdano uživa status jednog od najboljih live bendova na ex YU sceni.

Poslednji studijski album Psihomoda ‘Ćiribu ćiriba’, objavljen je pre tri godine uz obostrano prihvatanje publike i kritike. Bendu je doneo pet Porina uključujući i onaj za album godine.

Pre par nedelja Psihomodo su objavili i cd / dvd ‘Live Unpljugd 2 Gavella’, a prerani Tigranov odlazak je došao u trenutku kada su snimali pesme za novo izdanje i pripremali 30. godišnjicu izlaska albuma ‘Godina zmaja’.

Od 1985. do 1996. godine Tigran je radio kao ton majstor na HTV-u, da bi se nakon što je otišao sa televizije u potpunosti posvetio bendu u kome je, između ostalog, bio zadužen za produkciju i snimanje video spotova.

Kolege, saradnici i prijatelji će pamtiti Tigrana kao sjajnog bubnjara, čoveka koji je uvek bio vedar, nasmejan i spreman da pomogne kome god je od kolega to trebalo. Njegov odlazak ostavlja prazninu na sceni. Ipak iza njega ostaju uspešnih trideset pet godina sa Psihomodom, kao i brojne uspomene prijatelja i fanova grupe u čijem će sećanju živeti uvek.