fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Premijera: Renato Metessi i Branko Radaković predstavljaju singl "Svijet se pokr...

Premijera: Renato Metessi i Branko Radaković predstavljaju singl “Svijet se pokreće”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Svijet se pokreće“ prvi je zajednički singl frontmana grupe Zvijezde Renata Metessija i beogradskog redatelja i glazbenika Branka Radakovića.

Do njihove zajedničke suradnje je došlo spontano, nakon zagrebačke premijere Radakovićeva filma “Limunovo drvo” prije nekoliko godina. Zajednička skladba donosi jednostavnu poruku koju često zaboravljamo, a ona je da među ljudima svijeta ne trebaju stajati podjele, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge, želi naglasiti kako su svi ljudi braća, kako je ljudska priroda u svojoj prirodi solidarna. Svijet se kreće usprkos ideološkim podjelama, poruka je autora.

Renato Metessi o pjesmi kaže: “Radili smo ovu skladbu s porukom da umjetnici raznih zemalja trebaju surađivati zajedno, iz takvih suradnji se uvijek rađalo nešto zanimljivo i novo, svijetove u kojima živimo trebamo otvarati jedne prema drugima, oslobađati se nametnutih društvenih okvira i predrasuda.”

“Svijet se pokreće” nosi u sebi i utopijsku nadu mira u svijetu, a ona je spojila dvojicu autora. Branko Radaković o suradnji s Metessijem kaže: “Bila mi je velika čast surađivati s Renatom Metessijem, ovo je za mene nešto zaista posebno. Spontano smo se upoznali, spontano se rodila ideja o svemu ovome, a to je danas prava rijetkost. Čak ću se usuditi reći, do nivoa najpozitivnijeg ekscesa. Utoliko je uzuđenje oko svega toga još veće. Važno je da ovom pjesmom razbijemo zidove s naizgled nespojivim i iskrenim prijateljstvima.”

Zanimljiva skladba nastala je pod producentskom palicom Vladimira Sokačića koji je i kao autor sudjelovao na kreiranju ovog glazbenog djela.