-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPremijera: Povratak GOOD EYE CLOSED novim singlom

Premijera: Povratak GOOD EYE CLOSED novim singlom

GoodEyeClosed

Na 25. godišnjicu od osnivanja, posle duže pauze GOOD EYE CLOSED je u želji da se zahvali fanovima, uradio novu stvar i posvetio je svima koji su nas podržavali, svim bendovima i drugarima sa kojima smo delili binu i svim članovima koji su bili deo benda.

The Book of Lead Memories“ je urađena u saradnji sa Ćurčija Milošem iz benda Tibia, kome je pripala čast da bude prvi gost. Snimljena je na relaciji Beograd – Bergen. Vokal i bas gitara su snimljeni u Beogradu u studiju WAVE i studiju SVEBOR, tekst je napisao Svebor Šakić, a gitare, bubanj i klavijature snimljene su studiju BETONGILIPTER u Bergenu. Postprodukciju i miks uradio je Alf Gunnar Wold u studiju GF:U u Bergenu.
Za sada je u planu da uradimo još par pesama sa svim ljudima koji su prošli kroz bend i gostima, ali o tome drugi put.

GOOD EYE CLOSED je beogradski bend nastao 1996 godine. Prvi demo DANUBEATS objavljen 2001. godine, imao je četiri pesme i jedan tehno remiks. Ovaj CD je bio besplatno podeljen onima koji su bili zainteresovani za muziku ovog sastava. Bend je stekao veliko iskustvo na svirkama u beogradskim klubovima, ali i na festivalima i koncertima duž cele Srbije. Svoj prvi album bend objavljuje 2005. godine uz pomoć Baneta Loknera i izdavačke kuće Active Time.

Naziv albuma je GOOD EYE CLOSED. Posle izdavanja albuma dolazi do promena u bendu, umesto dugogodišnjeg pevača mesto na vokalima zauzimaju mlade snage, sa kojima dolazi i novi pristup Trash Metal-u. Drugi album „WARLD“ je svetlost dana ugledao u zimu 2006. snimljen je i produciran u studiju Orange. Nakon četiri godine, 2010, snimljen je i EP „HEAVY“ nakon koga bend prestaje sa radom.

Stvar je objavljena na Deezer-uSpotify-u

Najnovije vesti

Izdvajamo