-

Premijera: Nord predstavljaju video za „Play Restart“

Hrvatski alternativni/art rockeri Nord vraćaju se s novim spotom, ovoga puta za naslovnu pjesmu „Play Restart“ s njihovog istoimenog debi albuma koji je objavljen u travnju od strane Geenger Recordsa.

Za Mihaela Prosena (vokal/bass) pisanje „Play Restarta“ bio je začetak onoga u što je bend danas evoluirao: „Ovo je, ustvari, prva pjesma koju smo napisali kao Nord kolektiv. Pjesma govori o novome početku i stoga je odmah bilo očito da će to biti i naslov našeg prvog albuma. Imalo je smisla od samoga početka.“ Stoga ostanite na tragu: sada je vrijeme da uronite u samo srce Nord iskustva.

U ovome videu, Mihael se bori za život u videoigri koja (vješto skače) iz 2D platforme u 3D akciju s mnogim iznenađenjima. Za režisere, hrvatske umjetnike Iru Tomić i Johna Karduma (koji stoje iza video uratka za pjesmu „Killing Me, Killing You„) cilj je bio pretočiti koncept koji su slušajući pjesmu zamišljali u glavi u jednako (inspirirajući) video:

Kadar sa snimanja spota

„Nije bilo jednostavno, bilo je puno posla, ali naša je misija ovdje da glazbi dajemo vizualnu stranu – barem sam ja oduvijek tako razmišljao i vizualizirao filmove dok sam slušao glazbu. Odavno smo shvatili da nas ne zanima, niti veseli odrađivanje posla – svaki put dajemo sve od sebe, a s kompromisima smo u boksačkom ringu 0-24, puni modrica i podljeva (ali i mi njih dobro natučemo). Dobra pop muzika u Hrvatskoj zove se alternativa, što u ovim okolnostima i jest, i tu mnogi ostaju uskraćeni za resurse s kojima bi njihove ideje, znanje, talent i ponajviše trud bili nagrađeni. Ali nema predaje, nema odustajanja, nema opravdanja, nema bježanja, nema žaljenja, nema tapšanja po ramenu… Mi vjerujemo u trud – onaj luđački, tvrdoglavi trud za ono što voliš, i na kraju krajeva to nas čini sretnima.“

U jednoj rečenici, što Nord čini posebnim: „desna ruka“ u teškim vremenima i pozivnica na ponovni početak, nadoknada svih propuštenih prilika i učinjenih grešaka i motivacija za nastavak naprijed.

Nemojte propustiti Nord kao headlinere New Forces pozornice na MetalDays festivalu u ponedjeljak, 24. srpnja.

Najnovije vesti

Izdvajamo