-

Premijera: Mamut predstavlja singl Kruna

Mamut Kruna NihilistAlternativni riječki metal bend Mamut, novim video singlom „Kruna“ najavljuje debitanski album „Nihilist“ , koji će 30. 10. biti objavljen za izdavačku kuću Snaga Records.

Bend Mamut je osnovan 2017. godine po završetku snimanja materijala za prvi EP „Freak Show“ . Posle nekoliko promjena postava, serije koncerata i drugog EP izdanja „Mrtvi Idoli“ , Mamut završava pripremu terena za svoj prvi studijski album. Bend je u travnju izbacio prvi spot za pjesmu „Nihilist“ i sada se vraća s drugim, posljednjim singlom „Kruna“ kojim najavljuje izlazak debitantskog albuma.

Pjesma „Kruna“ izvrće značenje krune kao simbola moći u simbol degeneracije. Kroz ovaj singl, bend priča o kretanju osobe u krug, nemogućnosti izlaska iz petlje i silasku u ludilo. Glavni osjećaji koji se vežu uz ovu temu su anksioznost, izolacija i propast. Osim što je idealna reprezentacija zvuka cijelog albuma, ovo je prva pjesma gdje gitarist Mamuta Borna Žderić preuzima ulogu pjevača u refrenima.

Tekst za pjesmu potpisuju Borna Žderić i Ivo Jurčić, a glazbu cijeli bend. Spot je režirao Ivo Jurčić, a za snimanje, montažu i editing spota zaslužna je Hana Barić, dugogodišnja suradnica i prijateljica benda.

U svojoj cjelosti, nadolazeći album „Nihilist“ se bavi životom u nihilističnom društvu i izlaskom iz zečje rupe nametnutih vrijednosti. Album su tijekom 2019. i 2020. snimali Borna Žderić i Miran Milić u studiju Palach u Rijeci. Miksanje i mastering potpisuje Alberto Bandino iz studija Cut Fire u Sardiniji, a dizajn omota albuma Zdravko Lovrić iz Detestor Graphics studija za dizajn.

Mamut čine gitaristi i vokali Borna Žderić i Ivo Jurčić, i ritam sekcija koju čine Nino Šafar na bassu i Rok Božić iza bubnjeva.

Najnovije vesti

Izdvajamo