-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPremijera: Fluid Underground predstavlja kompletno novi album naziva "Antimajka"...

Premijera: Fluid Underground predstavlja kompletno novi album naziva “Antimajka”

Fluid Underground, fuzz rock bend iz Vlasotinca, posle uspešnog predhodnog albuma “Amanet” iz 2015, objavio je svoj četvrti po redu album koji nosi naziv “Antimajka”. Premijerno album možete preslušati sa našeg sajta.

Album je sniman u zimskom periodu 2016. i 2017. godine u studiju Psychotherapy u Nišu i na njemu se nalaze 10 novih autorskih pesama. Sav materijal snimljen je za nedelju dana, dok je sam proces miksa i masteringa, trajao malo duže, dok pesme nisu sazrele i bile spremne da ugledaju svetlost dana.

naslovna strana albuma

“Antimajka” donosi kompleksnije aranžmane nego ranije, sa mračnom atmosferom i ogoljenim, sirovim tekstovima. Po prvi put se na albumu mogu čuti zvuci sintova, daira i šejkera.
Na albumu je bilo i par gostovanja. Aleksandar Đorđević je odsvirao žičani instrument saz na pesmi “Sve Više Manje Je”, dok su Goran Kostić Kosta (Novembar) i Nenad Pejčić (School Bus, Novembar) otpevali bek vokale na pesmama “Vertikalno” “Kraj” i “Veprovi”. Snimanje, miks, produkciju i mastering albuma je radio Nenad Pejčić, dok se za artwork albuma / fotografija, pobrinuo Nemanja Đorđević. Zahvaljujemo se i Vanji Marković koja je imala strpljenja i bila model pri realizaciji naslovne fotografije albuma, navodi se u saopštenju.

Album je kompletno objavljen na YouTube kanalu benda, kao i na Bandcamp stranici gde ga možete besplatno preslušati u celosti.

Za vreme snimanja albuma, bend je uživo u Nišu i Vranju predstavio neke od novih pesama, dok će od narednog meseca krenuti aktivnije sa koncertnom promocijom.