-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPremijera: And The Kid zajedno sa Lovely Quinces objavili novi singl (video)

Premijera: And The Kid zajedno sa Lovely Quinces objavili novi singl (video)

foto: Zvonimir Ferina

Nakon hvaljenog drugog albuma „Grand Mal„, And The Kid singlom „Back To Trees“ ulaze u sledjeću etapu svoje karijere. Spot i pesmu premijerno pogledajte odnosno preslušajte na našem sajtu.

Zagrebački indie rock bend ovoga puta stiže pogonjen elektronskim zvucima, no ispod kojih ipak ukorijenjena leži intimna akustična gitara. Potpomognuti izuzetnim vokalom Lovely Quinces, te pod producentskom paskom Leonarda Klaića, jednog od najboljih domaćih mladih producenata, And The Kid tiho najavljuju što budućnost donosi njihovom zvuku.

And The Kid

Spot za pjesmu je osmislila i napravila zagrebačka umjetnica Nikolina Pavleković. „Pjesma je nastala poprilično davno i uvijek je bila tu, ali nikad realizirana ni na koji način, studijski ili live. Kod snimanja drugog albuma nam je sinulo da bismo je napokon mogli uskrsnuti, recimo duetom. Naravno, u to vrijeme je ‘up and coming’ artist bila ‘Lovely Quinces’ pa smo je pitali za mini suradnju i pristala je. No naše i njene tadašnje obveze nam nisu dopustile da se sretnemo u studiju. Prije par mjeseci smo se opet čuli, dogovorili snimanje i to je to, da dovršimo započeto. Bio je to produktivan dan u ‘House of Pablo’ studiju, sve je snimljeno u jednome danu, da bi Leonard Klaić kasnije majstorski izveo elektronski aranžman. Sama produkcija je mali nagovještaj zvuka na sljedećem albumu koji je trenutno u početnim procesima snimanja“, navodi se u saopštenju.

Bend se može poslušati uživo 27.aprila u Klubu Klub na warm up partyu Indirekt festivala, gdje će uz And The Kid nastupiti i Baden-Baden te slovenski persons from porlock.