-

Predstavljen program Fusion bine na ovogodišnjem Exitu

UrbanOrganizatori Exit festivala koji se i ove godine održava na Petrovaradinskoj tvrđavi, u periodu od 7. do 10. jula, prezentovali su listu izvođača koji će nastupiti na Fusion bini, a i ove godine će to biti najrazličitiji spoj zanimljivih muzičkih bendova iz zemlje, regiona, ali iz i svih krajeva sveta.

Prvog dana festivala nastupiće Urban&4, zatim psihodelični pop grupa Ti iz Beograda, holandska indie funk atrakcija My Baby, belgijski neo punk sastav The Black Heart Rebellion, kineska elektro pop grupa Nova Heart, kao i kruševački ska – dub sastav ZAA.

Druge festivalske večeri koncerte će održati balkan pankeri Kultur Shock, zatim regionalne reperske veličine kao što su Edo Maajka i Bad Copy, legendarni novosadski rok bend Ritam Nereda, beogradski alt rock sastav Consecration, a potpuno drugačiji ritam doneće kontroverzni bosanski pevač  i autor sevdalinki, Božo Vrećo, koji će nasupiti sa svojim ansamblom Halka. Iste večeri nastupiće i holandski indie rock sastav Kensington, kao i poljski multi-instrumentalista i kantautor Buslav.

Subota je rezervisana za britanske dub zvezde Dub Pistols i punk veterane Cock Sparrer. Njima će društvo praviti novosadski ska punk sastav Atheist Rap, kao i disko atrakcija Lollobrigida. Balkanika, zajedno sa svojim osnivačem Aleksandrom Sanjom Ilićem , predstaviće publici iz celog sveta zvuke Balkana, a svoje nastupe će imati i pančevački crossover bend Iskaz i indie/alternative rock grupa iz Bosne i Hercegovine, Billy Andol.

Poslednje festivalske večeri nastupiće legendarna umetnica Josipa Lisac, zatim crnogorski hip-hop duo Who See, kao i predstavnici americana žanra Stray Dogg. Slovenački Werefox i bugarski Jeremy braniće boje alternativnog roka, a nastupaće i beogradski world music sastav Grubb i Instrumentalni rock band iz Grčke, Tuber. Iz Hrvatske stiže Silente, jedni od najtraženijih regionalnih pop rok grupa današnjice.

Ulaznice za EXIT prodaju po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu. Jednodnevne ulaznice koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju.

Save

Save

Save

Najnovije vesti

Izdvajamo