-

Poznati pobednici konkursa Play@Exit

Sink

Na najširem regionalnom konkursu za mlade muzičare, Play@EXIT, u organizaciji EXIT festivala i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, i ove godine izabrani su izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu od 5. do 9. jula. Najveći deo njih će nastupati na Noizz Future Shock bini zajedno sa poznatim imenima domaće i regionalne scene, koji na ovu binu donose najbolji presek novih muzičkih tendencija sa Balkana

Na Noizz Future Shock bini nastupiće dobro poznata imena regionalne scene, niški Novembar, nekadašnji Studeni Studeni, koji donose impresivan opus od trideset godina na sceni i pet studijskih albuma, zatim Remedy, novi bend Nemanje Kojića Kojota, sa svojom muzikom koju opisuju kao čistokrvni moderan rock’n’roll, stoner/post hardcore rok sa primesama gospela, soula, hip-hopa i regea. Njima će se pridružiti i novosadska live atrakcija Piknik, kao i sarajevski hip-hop tandem Helem Nejse.  Publika će imati prilike da čuje i sastav Maika, novi bend Ide Prester, etno pank sa harmonikom i saksofonom , Čao Portorož, pank/indi rok bend iz Ljubljane, te Sputñik, indi-elektro pop sastav iz Novog Sada. Napokon u dom autorske muzike dolazi britanski The Fedz sa svojim autentični soul vajbom iz šezdesetih, potom čuvena kaver petorka Gift koja će predstaviti svoj autorski debi album, kao i  njihove sugrađanke, pank rok trio 3 Kapljice. Nastup će imati i mladi heroj, trinaestogodišnji Johnny Ranković sa svojim bendom The Churlians.

Na Noizz Future Shock dolaze i pobednici Play@EXIT konkursa, koji prezentuju budućnost autorske muzike: instrumentalni stoner/post rok bend iz Italije Stranger In My Town, beogradski sastav Sink, rock’n’roll bend iz Niša Prljave sestre, zatim dva novosadska benda, Penetratori i Norveška Šuma, energičan elektro scenski pop spektakl prirediće nam Ljubičice iz Pančeva, a Beograđani Bvana iz Lagune i neznani ludaci izvodiće hip-hop devedesetih sa live instrumentima. Sa konkursa dolaze i instrumentalni psyschodelic rock bend iz Kruševca Plavo, zatim bluz rok sastav iz Novog Sada Rosetta Stoned, alternativni rok doneće nam Regulator iz Vrnjačke Banje, tu je i Jazzy Bit, instrumentalni  džez trio iz Temišvara, Empathy Soul Project iz Zrenjanina i Uzemljenje iz Beograda. Pored njih svoje umeće pokazaće i Irvas, četvoročlani alter rok sastav iz Zemuna, zagrebački sastav Slow Motion Suicide, autorski psihodelični funk-rock bend iz Sarajeva Činčila, zatim Grashoper iz Beograda, stoner rokeri iz Novog Sada Northern Revival, garažni rock’n’roll trio iz Niša Plastic Sunday, rock bend iz Londona Subtitle, zrenjaninska rock’n’roll četvorka 3 mačke 100 godina, te Floridus, alternativni pop rok bend iz Mostara.

Pored sastava koji će nastupiti na Noizz Future Shock bini, sa konkursa Play@EXIT na Explosive bini svoje umeće pokazaće melodični hardcore punk bend iz Novog Sada Become As One, pank sastav iz Negotina Hurleur, na Fusion dolaze zatim sastavi Gospođo bate, bend iz Novog Pazara i Vizija, makedonski alternativni indie rock sastav.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=scrtUgp8HY8&w=560&h=315]

 

Najnovije vesti

Izdvajamo