fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Poslušajte zajednički singl Fluid Undergrounda i Visećih Vrtova Vavilona

Poslušajte zajednički singl Fluid Undergrounda i Visećih Vrtova Vavilona

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

fluid_underground

Alternativni bendovi Fluid Underground i Viseći Vrtovi Vavilona objavili su zajednički singl “Kao Nekada. Pesma je objavljena kao besplatan download preko etikete Balkanrock Records.

“Do saradnje je nastalo apsolutno jednostavno, jer se meni neverovatno dopao album Visećih Vrtova- “Indigo deca”. Mi (Fluid Underground) smo imali pesmu koja nam je nekako štrčala iz našeg materijala koji spremamo za novi album. Dok sam je slušao kao demo snimak pomislio sam da bi se tu savršeno uklopio Dejanov glas”, kaže Miloš Petrenj iz benda Fluid Underground.

Za muziku je bio zadužen Fluid Underground dok su tekst i vokalne deonice delo VVV.

Fluid Underground je stoner rock bend iz Vlasotinca potpuno mračnog zvuka i teških distorzija. Nastali su 2000. godine pod uticajem bendova poput Sonic Youth, Mudhoney, Motorhead, The Melvins, Kyuss… Objavili su dva studijska albuma “Napad i prve noći” i “Decembar”, kao i EP “Sumrak Bogova”.

Zvuk Visećih Vrtova Vavilona zasniva se na spoju modernih gitarskih rifova, energične ritam sekcije i melodičnih vokala, dok se tekstovi, koji su na srpskom jeziku, pretežno bave pojedincem u modernom socijalnom okruženju. Osnovani su 2011. godine i prošlog leta objavili su debi album “Indigo deca”.