-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPoslušajte EP "Bremeplov" Nikole Vranjkovića

Poslušajte EP „Bremeplov“ Nikole Vranjkovića

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

nikola_vranjkovicNakon decembarskog mini izdanja „Underground Sound Factory Session no​.​1“, beogradski kantautor Nikola Vranjković objavio je novi EP „Bremeplov“ koji prati izdavanje istoimene knjige.

„Bremeplov“ je Nikolina nova zbirka poezije koju trenutno promoviše po Srbiji. Vranjković je najavio i još jedan spot za pesmu “Nagrada za Strah” koju mnogi već znaju kao demo snimak. “Ispod tvoga oka” naziv je prvog singla na kojem je klavir je odsvirala Danica Borisavljević, naša pijanistkinja koja već dugo živi i radi u Americi, a fretless bass Predrag Milanović. U najavi su još dva spota za pesmu “Plovni put” (sa Mikijem Ristićem iz grupe Darkwood Dub) i spot za naslovnu numeru “Bremeplov” (sa gitaristima Goribora, Željkom Ljubićem Pitijem i Miroslavom Užarevićem Užom).

bremeplov„Putovanje vezano za ovu knjigu traje poslednjih desetak godina. Uz pomoć mog dragog prijatelja Zdravka Pertovića, upravnika Bečejskog pozorišta, koji to sve pažljivo prati, odabira ili kritikuje, pa arhitekte Marka Prokića, koji svojim “F*ckin’ fine” ispisima ukrašava celu knjigu, pa još ranije gospodina Čudanova, Jelene Karajović, Vlade Stakića, Željka Milovića i profesora književnosti Ace Milanovića, pa mog prijatelja Lazara Divjaka, koji mi kad god se zbunim u prekucavanju pošalje original teksta ili Nebojše Kostića i Ane Jovanović Popadić i još nekoliko dragih ljudi koji to sve kontrolišu da ovog puta ne bude grešaka. Poprilično veliko društvo…“, rekao je autor u intervjuu za Balkanrock.

Vranjković EP promoviše koncertima po Srbiji. Večeras nastupa u Božidarcu sa Brigandom, a sutra je u novosadskom Quarteru. Uz Nikolu Vranjkovića (gitara, vokal) u novom bendu sada nastupaju Vladan Bozilović (bubanj), Predrag Milanović (bas gitara), Danilo Nikodinovski (gitara) i Ivan Zoranović (gitara, klavijature, vokal). Nakon toga slede koncerti 10. aprila u niškom Feedbacku i dan kasnije u bečejskom klubu Scena.

EP „Bremeplov“ možete besplatno preuzeti OVDE.