-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPoslušajte debi singl benda Kozjak

Poslušajte debi singl benda Kozjak

Kozjak

Zagrebački bend Kozjak objavio je svoj prvi singl „Fatalist“ kojim najavljuje istoimeno EP izdanje.

Priča benda počinje 2017. godine kada je pjevač i frontman benda, Mario Kozjak, upoznao bubnjara, Josipa Vladića na probama In Flames tribute banda Black Rain. Ubrzo je prijateljstvo urodilo novim autorskim dvojcem koji spaja alternativni rock i metal, uz jasan utjecaj glazbenih uzora poput Opetha, Dream Theatera, Mastodona i Chris Cornella, ali i stvaranje pjesama isključivo na hrvatskom jeziku. Korištenjem materinjeg jezika njihova energična glazba dobiva upravo iskren, sirov i žestok organski zvuk. Sve tekstove i većinu gitarističkih dionica potpisuje Mario Kozjak, a bubnjarske dionice Josip Vladić (Sitis, Shin, ex Pogavranjen). Zanimljiva anegdota je da su basista Ivana Mioča (Killed a Fox, And the Kid) upoznali tek prilikom snimanja EP-a 2020. godine i od tada su nerazdvojan trojac

Spot za pesmu „Fatalist“ sniman u Zagrebu, a režiju i montažu potpisuje upravo pjevač, iskoristivši slobodno vrijeme u lockdownu. Kako tekst pjesme poziva na buđenje i pronalaženje sebe u novim situacijama koje su se nametnule u našim životima, tako i spot prati raspoloženje pjesme. Ideja spota je upravo spajanje urbanog, plesnog sadržaja sa žešćim, groovy zvukom pjesme da bi se postigao netipičan mix.

Bend planira izdati EP pod nazivom Fatalist koji je snimljen u studiju Dostava Zvuka, recording, mix i master potpisuju Leo Klaić i Mark Mrakovčić, a izlazak se očekuje u rujnu 2021. godine. Dečki se nadaju da će uskoro biti u mogućnosti predstaviti se publici uživo. U planu je skoro izbacivanje i drugog singla.

Najnovije vesti

Izdvajamo