-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Poslušajte debi album crnogorskog benda Solid Ground

Poslušajte debi album crnogorskog benda Solid Ground

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

solid_ground

Crnogorski progressiv rock/fusion/jazz bend Solid Ground je u decembru 2013. objavio na internetu svoj prvi album “Open Silence“, koji je besplatan za download. Osim toga, bend učestvuje na ovogodišnjem festivalu alternativne muzike Sea Rock u Kotoru.

Solid Ground je sastav koji je čine Andrija Pejović (vokal i gitara), Ivan Pejović (bas gitara), Nikola Vicković (bubnjevi), Strahinja Kovačević (truba i klavijatura) i Tamara Brajović (vokal). Za muziku koju rade našli su inspiraciju kako u ličnim događajima i emocijama tako i u slušanju starih dobrih bendova poput Jethro Tull, Rainbow, Rush, Led Zeppelin,Pain of Salvation i dr..

“Album je započet 2010. godine, ali zbog toga što je svako od nas perfekcionista i zbog toga što nismo htjeli da pravimo kompromise kad je o muzici riječ, album je završen nakon tri godine napornog rada”, objašnjava pevačica Tamara. “Materijal možda i nije pitak za svačije uši, tekstovi su na engleskom, ali već postoji pilot za drugi album, na kome će se naći tekstovi i na maternjem, njemačkom, možda i španskom, zašto da ne… Iz džeminga nastaju potpuno neočekivani sklopovi i muzike i teksta, nastane pjesma.”

Album “Open Silence” možete besplatno preuzeti na Bandcamp stranici benda.