-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPosle 13 godina objavljena nova pesma Dine Dvornika

Posle 13 godina objavljena nova pesma Dine Dvornika

Dino Dvornik i Alka Vuica
foto: AnaMarija Srdoč

Dino Dvornik, neprežaljeni kralj funka i muzički kreativac osim što je iza sebe ostavio bogati objavljeni opus, ostavio je i pesme koje nisu dovršene i objavljene. Jednu od njih, Na Karibe” sačuvao je i završio njegov producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za nju napravio muziku i aranžman, a stihove je napisala Alka Vuica.

‘’Imao sam taj demo, “Na Karibe”, koji je bio u dosta lošem stanju, bila je to na brzinu sklepana ideja u nekom trenutku kakvog smo znali imati Dino i ja. Dugo je stvar stajala sa strane, a onda sam malo po malo, restaurirao fragmente kao arheolog s djetlićem i kistom te nakon mukotrpnog rada, dobio nadu da možda nešto bude. I gle slučajnosti, par dana nakon toga sam, družeći se sa Alkom, skužio da obožava Jamajku i tamo često ide. Plus, ona i Dino su bili baš dobri frendovi, čak joj je Dino radio na nekim njenim pjesmama kao producent. Odmah sam ponudio Alki da završi tekst i gostuje kao vokal što je ona oduševljeno prihvatila…i eto, još par godina poslije, konačno smo završili i smixali Karibe.’’ – poručio je Srđan Sekulović Skansi.

“Nit vodilja u pisanju pjesme bio je refren ‘Na Karibe’ koji je smislio Skansi, a onda sam ja inspirirana refrenom i svojom ljubavi prema Jamajci napisala ostatak pjesme. Skansi je htio da je otpjevam dubokim glasom, u stilu Grace Jones i tako je dobila svoj oblik”  – poručila je Alka o temi “Na Karibe”  koju su objavili na Dvornikov 57. rođendan.

Tako su brojnim fanovima omogućili da posle 13 godina ponovo čuju njegov glas u novoj-staroj pjesmi: ‘’Poznavajući Dinu, mislim da bi mu se krajnji rezultat svidio. A ako ga je netko dobro poznavao u glazbenom smjeru, onda je to sigurno Skansi koji je s njim do kraja surađivao.’’

Iako je Alka s Dinom sarađivala mnogo puta, ovo je, kaže, posebna odgovornost i nešto potpuno drugačije: “Objaviti duet s Dinom nakon 13 godina je na neki način uzbudljivo, a opet i toliko nevjerojatno da mi se čini kao san.” – poručila je.

Fotografije Dine Dvornika korišćene u spotu potpisuje Stephan Lupino.

Najnovije vesti

Izdvajamo