-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPorto Morto ima novi singl

Porto Morto ima novi singl

Progresiv pop bend Porto Morto objavio je singl i spot “Čekam ih“, kojim najavljuje predstojeći treći album, ali i novi scenski identitet i novu eru u svojoj karijeri.

Zagrebački bend, prepoznatljiv po naglašenom vizualnom izrazu, u detalje razrađenom u videospotovima i uživo na pozornici, poslednjih godina važi za jednu od najosobenijih i najupečatljivijih muzičkih pojava u regionu, zahvaljujući albumima “Porto Morto” (2016) i “Portofon” (2019), sa kog se ističe saradnja s Darkom Rundekom u pesmi “Hodaj”.

“Odlučili smo se za nešto moderniju/’popastiju’ produkciju, koju smo se trudili istražiti i inkorporirati u dosadašnji umetnički izraz, ne bi li estetski postigli nama zanimljiv zvukovni prostor, koji je negde između performansa benda i kompjuterskog uprogramiravanja, a stilski između popa, trepa, fanka, soula, diska… Mi to zovemo Portopop”, poručio je Porto Morto.

Bend ističe da su spot “Čekam ih” snimili u vlastitoj produkciji, čime su uspeli otići korak dalje i sami sebi zadati malo ozbiljniji nivo za budućnost.

Autori pesme “Čekam ih” su Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji poptisuju miks sa Isom Mikijem (KUKU$), a na masteringu im se pridružio i Hrvoje Nikšić (Kramasonik studio). Audio i video “Čekam ih” snimljen je u sveže otvorenoj vlastitoj produkciji benda nazvanoj studio “Šećer”, pod etiketom JeboTon. Singl “Čekam ih” za Srbiju objavljuje Long Play.

Najnovije vesti

Izdvajamo