-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPogledajte prvi teaser filma o bendu Foxy Head

Pogledajte prvi teaser filma o bendu Foxy Head

foxy head

Sarajevska grupa Foxy Head i producenti dugo iščekivanog dokumentarnog filma objavljuju prvi teaser. Film prikazuje živote i rad grupe Foxy Head, i radi se o prvom filmu ove vrste na našilm prostorima.

„Prvi put kada mi je predloženo da se snima film o bendu, bio sam pozitivno iznenađen, i drago mi je što je neko prepoznao upravo koliko smo interesantni. Dugometražni film ipak nije mala stvar.“ rekao je Zlatko Slatinac, ritam gitarista benda Foxy Head.

Producenti Damir Pirić i Gorčin Zec su krajem septembra premijerno prikazali dokumentarni film „Protest u zemlji karijesa“ koji je prikazan i na festivalima u regionu.

Damir Pirić film opisuje ovako:

„Dugometražni muzički dokumentarni film o grupi sarajevskih muzičara i bendu Foxy Head je prvenstveno zamišljen kao muzički „road movie“ u kojem kamera ima ulogu hroničara
dešavanja, nekada člana benda a nekada je samo, kako bi smo to substilski rekli, „fly on the wall“ nijemi svjedok vrlo glasnog događaja.Polazna premisa filma je da publika i fanovi bend konzumiraju i doživljavaju kroz muzički performans na bini ili kroz objave u medijima a vrlo malo se zna o procesu koji se odvija iza kulisa, na putu, prostoriji za probe pa čak i u kućnom ambijentu. Ovaj film prati članove benda na njihovim putovanjima i daje priliku
publici da se upozna s anegdotama, okolnostima i situacijama.“

Sergio Slatinac, frontmen grupe rekao je: „Ovo je prvi film koji za koji ja znam da prikazuje bend koji je u usponu. Obično nemaš priliku da vidiš bend u ovoj fazi. Većina filmova prati grupe koje već imaju ogromnu diskografiju. Ovo je već nešto dosta drugačije.“

Unatoč pandemiji koja je zaustavila sve aktivnosti na muzičkoj sceni, Foxy Head i dalje rade na albumu koji je u završnoj fazi snimanja. Željno iščekuju stabilizaciju situacije kako bi nastavili dalje punom parom.

Ovaj period je bio izazovan, pored toga što su svi neaktivni, došlo je i do promjena u sastavu benda. Što će biti prikazano i na filmu.

„Dosta toga se dešavalo i iza kamere a nije snimljeno, žao mi je što je to tako jer bi to dalo jednu dodatnu dimenziju filmu. Ali ipak, nemoguće je prikazati baš sve, film i dalje realistično prikazuje kako je biti u bendu“. rekao je Haris Nuhić, bubnjar benda.

Foxy Head je sarajevski blues rock bend okarakteriziran kao „sarajevska blues eksplozija“.
Aktivno sviraju od 2017. godine. U tri godine su postali klupska atrakcija, ali i veoma uspješan festivalski bend. Dva puta su svirali u Skenderiji, te predstavljali su BiH na Split Blues Festu, Pirovac Blues Festu i Lovestock festivalu u Kašteli. Pored toga, svirali su na velikom broju motorijada širom Bosne i Hercegovine i održali veliki broj samostalnih koncerata. Trenutno snimaju album privijenac koji će pored blues rocka, istražiti southern rock i mnoštvo drugih žanrova. Album će biti objavljen 2021. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo