-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Pogledajte "Linije" benda Billly Andol koje su prodrmale region

Pogledajte “Linije” benda Billly Andol koje su prodrmale region

Billy AndolSarajevski bend Billy Andol je uoči izbora u Bosni i Hercegovini objavio novi video spot za pesmu „Linije“ sa još uvek aktuelnog istoimenog albuma.

Urađen je minimalistički, a govori mnogo. Potpisuje ga član benda Haris Saračević, a u njemu se pojavljuju bezlične lutke kojima drugi upravljaju, sprave, roboti, te dva lika u pokretu, jedan potpuno obezličen, drugi preekspresivan koji će do kraja ovog mini filma poprimiti anonimnost drugog, jer je takav uticaj većine. Dakle, spot priča o stanju svesti savremenog balkanskog naroda.

Vedad Trbonja, frontmen benda, kaže da je tim performansom oslikana suštinu izbora: pojedinac postaje potpuno nebitan na kraju, pretvara se množinu koja se ne pita ništa sa sopstvenim životom, ostaje zatvorena u sistemu i prilagođava mu se.

Aktivizam članova benda Billy Andol je uvek bio izražen, kako u muzici, tako i u nemuzičkim aktivnostima, a u poslednje vreme se posebno zalažu za rodnu ravnopravnost.

Da sve nije skroz crno i da nada u čoveka uvek postoji, osim podstrekačkim stihovima na kraju pesme, i u spotu je oličavaju kroz snimke oblaka koji jure, u isto vreme simbolišući otvoren prostor i protok vremena i prolaznost.