-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPodržite Nebesku temu - film o Vladi Divljanu na platformi Indiegogo

Podržite Nebesku temu – film o Vladi Divljanu na platformi Indiegogo

Od 5. aprila ove godine pokrenuta je Indiegogo kampanja preko koje snimatelji i učesnici filma žele da prikupe sredstva koja su nam neophodna za završetak filma „Nebeska tema“, film o Vladi Divljanu.

Na nedavno održanoj konferenciji u sklopu kampanje govorio je Momčilo Bajagić Bajaga, učesnik u filmu, Srđan Gojković Gile, učesnik u filmu, Dušan Strajnić (Stray Dogg), učesnik u filmu i Mladen Matičević, reditelj i scenarista filma „Nebeska tema“.

Sve detaljne informacije možete da potražite na facebook strani filma – www.facebook.com/NebeskaTema.

U poslednjih godinu dana snimljeno je 80% filma „Nebeska tema“ o životu i radu Vlade Divljana, a u slučaju da sredstva preko crowdfunding kampanje budu prikupljena, očekujemo da će premijera biti održana tokom jeseni ove godine.

“Nebeska tema” je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma koji se bavi životom i delom legendarnog beogradskog rok muzičara Vlade Divljana. U njemu učestvuju najznačajniji autori iz Srbije i sa ex-Yu prostora, koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Prve kadrove filma možete pogledati sa našeg sajta