-

NaslovnaVestiVesti iz regionaPočinje kantautorski festival u Poletu

Počinje kantautorski festival u Poletu

Drugi po redu Poletov kantautorski festival „CantOut by Rockstar“, počinje sa programom 27. avgusta u Poletu u Cetinjskoj 15 u Beogradu.

Regularni takmičarski deo festivala odigraće se u ponedeljak 27. i utorak 28. avgusta. Treći dan rezervisan je za finalni deo takmičanja gde će nastupiti najboljih deset kantautora.

Poletov kantautorski festival je nastao iz inicijative da se kantautori i njihovo stvaralaštvo učine vidljiviijim. Specijalni gosti tokom trajanja festivala CantOut by RockStar biće i etablirani kantautori i ostvareni umetnici, čime će se izraziti poseban vid kolegijalne podrške u razvoju kantautorske scene u Srbiji i regionu.

Stručni žiri doneće odluku o novčanim nagradama prvoj (15.000,00 RSD), drugoj (10.000 RSD) i trećoj nagradi (5.000,00 RSD), a biće dodeljena i specijalna nagrada publike, kao i zahvalnice svim učesnicima. Žiri čine Petar Janjatović, čuveni rok novinar i kritičar, Dušan Strajnić, frontmen benda Stray Dog i Jelena Pavlović, umetniči direktor Galerije Polet.

Festival će svakoga dana počinjati sa programom u 18h, a ulaz se neće naplaćivati.