-

Pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight osvajaju Srbiju i Region

Freshwave festivalNajtalentovaniji mladi muzičari, učesnici prvog ikada održanog nacionalnog muzičkog konkursa SERBIA CREATES: The Spotlight, do sada su uspešno realizovali čak 28 nastupa pred više hiljada ljudi, na 12 domaćih i regionalnih muzičkih festivala.

Na do sada najvećem izdanju Freshwave festivala (Banja Luka), koji se održava od 10. do 12. avgusta, sa rekordnim brojem izvođača, festivalskih bina i zona, najvećim kampom i do sada najboljom festivalskom produkcijom, već prvog dana nastupiće spotlajterka Ena – mlada umetnica, pevačica i producentkinja, jedna od budućih predvodnica „novog ženskog talasa“ u domaćem hip hopu i trapu. Sledećeg dana na Freshwave-u (11. avgusta) nastupiće Rouzi, reper prepoznatljivog stila i imidža čija popularnost munjevito raste iz dana u dan, dok će Iks, muzičar koji ne prestaje da se igra sa žanrovima i ima više od 20 objavljenih singlova u poslednje tri godine nastupiti 12. avgust

Nastupom na ovom prestižnom regionalnom festivalu mladi izvođači imaće priliku da nastupaju „rame uz rame“ sa mnogim svetskim i regionalnim zvezdama, među kojima su – Indira Paganotto, Ilario Alicante, Bart Skils, Argy, Vojko V, Buč Kesidi, Devito…

Podsećamo, da je od velikog broja prijavljenih mladih talenata muzičke industrije, eminentni žiri nacionalnog konkursa SERBIA CREATES: The Spotlight, kroz pet različitih muzičkih žanrova selektovao je 21 izvođača, koji su dobili jedinstvenu priliku da nastupaju na prestižnim i nagrađivanim festivalima Srbiji i regionu, a od kojih su do sada već realizovani – EXIT (Srbija), Arsenal fest (Srbija), D festival (Makedonija), Forestland (Hrvatska), Lovefest (Srbija), Lent (Slovenija), Energija festival (Srbija), Uzlet, ARLEMM (Srbija), Belgrade Beer fest (Srbija), Music Week (Srbija) i Roll & Blues (Srbija). 

Upravo sistemski pristup podrške celokupne industrije mladim i neafirmisanim talentima i posvećenost u razvoju mladih talenata domaće scene, misija je platforme Serbia creates music, kao deo nacionalne platforme Srbija stvara, u okviru Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije.  

 

Najnovije vesti

Izdvajamo