-

Plus jedan objavljuje prvi singl i spot

+1
foto: Nemanja Đorđević

Indie rok bend iz Beograda +1 (Jedan plus) objavio je spot za svoj prvi singl „Koga imaš“, koji je režirala Marina Uzelac.

Miroslav Cakić i Milan Bogdanović (prethodno: i duhovi) su napravili novi indie rok bend. Indie je skraćeno od indiesponirani rok – manje gitara, više mašina.

Hteli su da svoj novi identitet liše ikakvih slojeva značenja pa su odabrali kratko i random ime – a šta je više random od +1, osobe koju ćete možda povesti sa sobom negde gde nećete platiti da uđete, neizvesnog dejta, imaginarnog prijatelja…

Tokom protekle dve godine, +1 su napravili i snimili pesme za svoj prvi album, kod kuće i u studiju, u produkciji benda i Saše Jankovića. Album su nazvali „Sve znamo“.

Uporedo sa završetkom rada na albumu, oko +1 se formira lajv bend, kome se priključuju Slobodan Jovanović (ex-Irie FM) – bubanj, Srđan Popov (Sergio Lounge) – bas, i Kosta Jovanović (Young Husbands, Ensh, Han Oslo) – gitara.

Album „Sve znamo“ ima 10 pesama, biće objavljen u septembru 2022. kao samostalno izdanje (streaming platforme i vinilno izdanje u najavi).

Uprkos tome, +1 ne isključuju saradnju s nekim od izdavača: „Vreme između objavljivanja singla i albuma mogu iskoristiti da se jave i obore nas s nogu. Samo ozbiljne ponude, cim stop, SMS stop“.

Najnovije vesti

Izdvajamo