-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Pevač Skindreda gostuje na albumu Dubioze Kolektiv

Pevač Skindreda gostuje na albumu Dubioze Kolektiv

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Dubioza Kolektiv
Brano Jakubović

Kako je Brano Jakubović u intervjuu za radio Laguna otkrio, na novom albumu Dubioze Kolektiv gostuje pevač grupe Skindred – Bendži Vebe.

Benji Webbe
Benji Webbe

“Imali smo zanimljivu saradnju, pošto se znamo već par godina, viđali smo se na festivalima. Imali smo jednu pjesmu, koja, kada ju je Adis otpjevao nekako zvučala k’o Bendžijev vokal. Onda smo mu je poslali i njemu se pravo svidjela pjesma, za par dana je snimio svoje vokale i poslao nazad, a pjesma se nekako sama složila”, rekao je Jakubović u emisiji Generator na radio Laguni.

Novi album Dubioze kolektiv ugledaće svetlost dana 1. oktobra. “Ideja i plan je da novi album izađe 1. oktobra, s tim što to je to jedan od onih albuma koji ne izlaze na tržištu bivše Jugoslavije, to jest, neće imati izdavača ovde, tako da će ljudi eventualno preko interneta moći da ga pronađu. Biće otpevan na engleskom, španskom i još nekim jezicima.”

Ovo nije prvi put da na albumima Dubioze kolektiv gostuju muzičari van Balkana, jer su im na prethodnim albumima gostovali dub muzičar Bendžamin Zefanja, Muš Kan iz pakistansko-britanskog sastava Fun Da Mental, francuski umetnik Nikoll i latinoamerički sastav La Plebe.