Pesma “20.000” daje novi uvid u Marčelov “Napet Šou”

marčelo

Budući da napetost u iščekivanju “Napetog šoua” raste i među Marčelovom publikom, ali i kod samog autora Marka Šelića, postavljen je još jedan tizer za ovaj dugonajavljivani projekat – radna verzija pesme “20.000”.

“Napet šou” je okupio tridesetak vrsnih muzičara, koji su oživeli 17 kompozicija. Publika je već imala prilike da čuje “Čep”, “Laž” i “Pegla”, a sada i “20 000”.

“Pesma postavlja veoma jednostavno pitanje: čemu služe famozna ‘nova radna mesta’, obećana od strane ama baš svih političkih partija i stranaka, ako to zapravo znači da će još veći broj ljudi nego sada raditi za platu od dvadesetak hiljada dinara i pride biti naterani da se osećaju povlašćeno što uopšte imaju posao”, objašnjava Marko Šelić tematiku pesme.

Na pesmi “20.000” gostuje Zoran Stefanov (Iskaz) koji je i ko-autor teksta. Violinu je svirao Filip Krumes, čelo Vartan Baronijan a violu Milena Martinov Stojković. U sam kraj pesme uglavljen je i deo predstave “Slučajevi: lost in Serbia” Kokana Mladenovića u izvođenju glumaca pozorišta Dadov.

Dugoočekivani album biće objavljen 1. oktobra u izdanju Lagune. “Napet šou” je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme albuma. Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok enciklopedijsta Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.