-

NaslovnaVestiVesti iz regionaParni Valjak ima novi singl i video

Parni Valjak ima novi singl i video

Parni ValjakParni Valjak, jedan od najznačajnijih bendova u regionu objavio je novu baladu pod nazivom „Otkud ti pravo“, kao i prateći video.   

Husein Hasanefendić Hus još jednom se ističe kao jedan od najvažnijih tekstopisaca i kompozitora pop-rock muzike u regionu, te potpisuje i novi singl, kao i većinu Valjkovih pesama. Nežni uvodni riffovi Husa i jednog od najboljih hrvatskih gitarista, Marijana Brkića Brka, s vremenom se pretvaraju u distorzirane deonice koje daju ovoj pesmi epitet moćne balade, a koja će sigurno zavladati radijskim talasima i u slušalicama vernih obožavaoca benda, kao i ljubitelja vrhunskog pop-rock zvuka. Moćni vokal Akija Rahimovskog dao je pesmi i himnični prefiks.

Singl je sniman u RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji, a prati ga video spot koji potpisuje Dalibor Barić, izuzetni multimedijalni umetnik.

Singlom „Otkud ti pravo“ Parni Valjak najavljuje inovi studijski album koji će uskoro biti objavljen. Osim konstantnog boravka u studiju, bend se nakon višemesečne pauze vratio koncertnim aktivnostima, a naredne godine planiraju veliku turneju po Srbiji.