-

Pannox objavili treći singl s predstojećeg albuma

foto: Limancrew

Novosadski metal sastav Pannox iz Novog Sada, predvođen od strane ritam gitariste i vokaliste Relje Škrbića (Voden), uz pomoć vodećeg gitariste Samuela Luke Oyeyelea i basiste Vladimira Čokorila (Niflungar) izdao je na jutjubu singl „Event Horizon“, time najavljujući novi album.

Izdanje koje će nositi naziv „The Night of Pan“ se sudeći po dosadašnjim singlovima, može pohvaliti širokim rasponom žanrova budući da, za razliku od prošlih, agresivnijih progressive thrash izleta, nova singlica, snimljena u Voden studiju još prošle godine, više nalikuje savremenom heavy/doom metalu. Zamislite čudnu smešu tradicionalnih stoner meditacija sa alternativnim tendencijama s kraja prošlog milenijuma prošlog milenijuma (na pamet padaju Alice in Chains i Soundgarden), i bićete na dobrom tragu.

Sporiji tempo i „čist“ vokal koji diktiraju tempo prve tri četvrtine pesme ubrzavaju se tek u meri potrebnoj da se najavli završetak, dok se refren poslednji put hvata ukoštac sa horizontom događaja, predstavljajućim disocijaciju od svetovnog.

Dok se čeka novi album, bend je i dalje u potrazi za stalnim članom na mestu bubnjara, a zainteresovani se mogu direktno obratiti članovima benda. Za to vreme, singl je dostupan za preslušavanje na YouTubeu, a uskoro će se pojaviti i na drugim vodećim platformama za digitalnu distribuciju.

Najnovije vesti

Izdvajamo