-

NaslovnaVestiVesti iz regiona"Ova zemlja te ne voli" nova pesma Autoparka

„Ova zemlja te ne voli“ nova pesma Autoparka

Garbage Autopark 11. april BeogradIako ova godina ni po čemu nije bila uobičajena, Autopark je i ove godine izdao tradicionalni novogodišnji singl pod nazivom „Ova zemlja te ne voli“. Pesma je snimljena i završena u nepogodnim, ali epidemiološki ispravnim uslovima. Pošto je godina posebna, umesto rekapitulacije prethodnih 365 dana, moglo bi se reći da je data rekapitulacija poslednjih trideset godina i da je pesma o neuzvraćenoj ljubavi između lirskog subjekta pesme i države, dok je spot omaž Beogradu, navodi se u saopštenju.

Specijalni gost je Sick MC, koji preseca pesmu rimama benda Badvajzer, kultne beogradske rep grupe s kraja osamdesetih, kojima se Autopark zahvaljuje na dozvoli da iskoristi deo numere „Čuješ li buku“ koji je svojevrsni komentar na hejtere, a zapravo predstavlja omaž Badvajzerima, kao i tom periodu, koji se dešava neposredno pre nego što počinje sve ono o čemu pesma govori. Kraj se ne nazire, objašnjava Ognjenka.

Pesma će se naći na petom albumu Autoparka, La Reunion, koji je trebalo da izađe za dvadesetogodišnjicu benda, 2020. godine, ali je iz objektivnih razloga izdavanje albuma odloženo do daljnjeg. Bend se zahvaljuje zdravstvenim radnicima za izuzetnu požrtvovanost u borbi tokom pandemije i, kao i svi, čeka bolje dane.

Na pesmi su radili Nikola Berček, Lav Bratuša, Srđan Popov i Ognjenka Lakićević. Produkciju potpisuju Saša Janković i Srđan Popov.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo