-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Otvorene prijave za Rokerijadu u Petrovcu na Mlavi

Otvorene prijave za Rokerijadu u Petrovcu na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi se održava četvrta Rokerijada – festival rokenrola, koji je sad već uveliko poznat i po svom humanitarnom karakteru. Naime, tokom trajanja festivala se prikupljaju materijalna sredstva namenjena petrovačkom porodilištu, za lepši doček budućih naraštaja.

Festivalski početak je otvaranje izložbe Nikole Brankovića, koji će posetioce dočekati u Zavičajnom muzeju, 21. avgusta, u društvu svojih radova – rock portreta muzičara.

Muzički program Rokerijade počinje u četvrtak, 27. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno – prosvetnog centra, koncertom dobrodošlice za takmičare i jam session u izvođenju članova revijalnih i takmičarskih bendova.

U petak, 28. avgusta, počinje takmičenje šest mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Nakon toga sledi revijalni nastup prošlogodisnjeg pobednika benda Zbedem iz Čačka na gradskom trgu.

Subota pre podne rezervisana je za Rock buvljak, sajam ručno pravljenih muzičkih instrumenata, opreme i drugih rock rekvizita.

A uveče, 29. avgusta, takođe na gradskom trgu, nastupiće revijalni bendovi.

Festival Rokerijada, sada već tradicionalno zatvara veče posvećeno našim najmlađim posetiocima – Rockaonica za decu i mlade, koja će se održati u gradskoj biblioteci Đura Jakšić u petak, 4. septembra.

Prijave su otvorene do 10. Jula, a detaljnije o uslovima konkursa mozete pogledati na sajtu Rokerijade. Vredne nagrade čekaju najistaknutije pojedince, kao i najuspešniji nastup.

Najnovije vesti

Izdvajamo