-

Otvoren konkurs za Bunt rok festival 2018

Otvoren je konkurs za četvrti Bunt rok festival – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora koje organizuje Radio Televizija Srbije i emisija Bunt.

Do 11. februara svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta, tekst pesme, biografiju i fotografiju benda na mejl adresu buntrokfestival@gmail.com ili na adresu Radio Televizija Srbije, Takovska 10, 11000 Beograd sa naznakom za Bunt Rok Festival. Sve informacije o uslovima konkursa nalaze se na sajtu RTS-a.

“Već tri godine na Bunt Rok Festivalu dokazujemo da mlade generacije u Srbiji poseduju og-roman autorski potencijal i veliku želju da se bave rok muzikom” kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt Rok Festivala. “Ponosna sam na svoj tim i Radio Televiziju Srbije što smo u vreme apsolutnog jednoumlja, kiča i šunda koji vlada na televizijskim programima, uspeli da očuvamo emisiju koja ne podilazi najnižim ukusima. Mi pokušavamo da stvorimo i izgradimo nešto novo u Srbiji 21. veka, vrednujemo autentičnost i kreativnost. Želimo da otvorimo medijski prostor za mlade ljude koji nemaju gde da predstave to što rade, ali i da damo šansu svim autorima koji nisu uspeli da se afirmišu do sada.“

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija do-maće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ovo četvrto izdanja festi-vala će biti po mnogo čemu drugačije od prethodnih , jer se održava u godini kada RTS obe-ležava veliki jubilej 60 godina postojanja Televizije Beograd a emisija Bunt slavi 15. rođendan.

Nagradni fond obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.

Najnovije vesti

Izdvajamo