fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Otvoren konkurs za Belgrade Demo Fest Live

Otvoren konkurs za Belgrade Demo Fest Live

Ućuti Pas
Ućuti Pas, pobednici BDLF-a 2013.

Takmičarski konkurs za četvrto izdanje Belgrade Demo Fest Live, manifestacije posvećene bendovima bez zvaničnog izdanja sa teritorije Srbije trajaće do 04. maja 2016.

BDFL uspeo je tokom prethodne tri godine da stekne zavidnu reputaciju i ispuni svoj cilj – odnosno pomogne velikom broju bendova da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti, a značajno je pomenuti da su posredstvom ovog festivala mnogi izvođači ostvarili kontakte i saradnju sa izdavačkim kućama, festivalima, klubovima i medijima iz Srbije i regiona.

Na tri dosadašnja festivala učestvovalo je više od 150 bendova iz cele Srbije i dobar deo njih je već prokrčio put do svog izdanja i veće scene. Prethodni pobednici su bili Ućuti Pas (Lazarevac), Strah od Džeki Čena (G. Milanovac) i Phobos (Beograd).

Selekciona komisija u kojoj su Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević i Tamara Vučković će izabrati 20 bendova koji će uzeti učestvovati u takmičenju. Festival se ove godine sastoji od tri polufinala koja će se održati 17.18. i 19. maja u klubu Danguba i velikog finala zakazanog za 5. jun u bašti  KSTa.

I ove godine najbolje bendove očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, muzička oprema, live video, učešće na kompilaciji, promocija benda kao i konsultativna i PR podrška BDFL tima. Kao i prethodne dve godine, STUDIO BLAZE pokloniće jednom finalisti snimanje i produkciju pesme.

Svi zainteresovani bendovi mogu se prijaviti slanjem prijave na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 4. maja. Prijava treba da sadrži: ime benda, grad iz kog bend dolazi, minimum 3 autorske pesme (može i snimak live nastupa ili snimak sa probe), kratku biografiju benda sa značajnijim nastupima i obavezno broj telefona.