fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Otvoren konkurs za Balkan Under the Radar vol.2 kompilaciju

Otvoren konkurs za Balkan Under the Radar vol.2 kompilaciju

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

balkan under radar

Nakon uspešno realizovanog prvog dela kompilacije Balkan Under The Radar: The Invisible Scene underground muzike i preko 15.000 preuzimanja, Black Planet Records, izdavačka kuća iz Niša, organizuje konkurs za vol. 2 (drugo izdanje).

Kompilacija “Balkan Under The Radar: The Invisible Scene” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara koji imaju ugovor sa Black Planet Records, na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept underground muzike.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: The invisible Scene” su sledeći:

  • da je traka neobjavljena do sada
  • da nije duža od 15 minuta
  • da se uklapa u okvire alternativne/nekonvencionalne(nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr
  • da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana

Kompilacija će biti izdata na limited edition CDu i kao free download na bandcamp stranici, uz mogucnost eventualne donacije koja ide u Black Planet fond za buduce akcije i marketing.

Trake šaljite na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite, i ime benda (projekta). Rok za slanje je 28.2.2014. Za sva dodatna pitanja pišite na b.planet.records@gmail.com

Prvi deo kompilacije možete poslušati i skinuti OVDE.