fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Otvoren je četvrti natječaj "Zasviraj sa Žujom"

Otvoren je četvrti natječaj “Zasviraj sa Žujom”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

zasviraj_sa_zujom_inmusic
Četvrti po redu glazbeni natječaj “Zasviraj sa Žujom” je otvoren! Svi zainteresirani izvođači pozvani su da iskoriste ovu nevjerojatnu priliku.

I ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj “Zasviraj sa Žujom” čiji pobjednik dobiva jedinstvenu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala! Pobjednik natječaja naći će se rame uz rame na popisu velikih svjetskih izvođača koji će nastupiti na jedanaestom izdanju INmusic festivala, među kojima su Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral te još mnogi drugi.

Natječaj ”Zasviraj sa Žujom” pokazao se kao odlična polazišna točka za kvalitetne domaće autorske bendove. Pobjedom na natječaju bendovi imaju priliku nastupiti na “velikoj pozornici” i predstaviti se pred rastućom festivalskom publikom što im otvara nove prilike za daljnje uspjehe u domaćoj, ali i inozemnoj glazbenoj karijeri. Pobjednicima prvog natječaja “Zasviraj sa Žujom” (2013.) zagrebačkom bendu Achromatic Attic pobjeda je osigurala i nastup u britanskom klubu The Assembly, dok se bjelovarski Them Moose Rush, ove godine predstavio na najvećem europskom showcase festivalu – nizozemskom Eurosonic Noorderslagu i to ispred više od 1000 glazbenih profesionalaca iz cijeloga svijeta. Mnogi Drugi, pobjednici natječaja 2015. godine, česti su gosti mnogih klubova, a njihova pjesma “Duboka” može se čuti i u aktualnom promotivnom videu INmusic festivala. Pjesme svih dosadašnjih pobjednika našle su svoje mjesto kao glazbena podloga u dosadašnjim promotivnim INmusicovim video materijalima te na taj način virtualno došle do publike u cijelom svijetu. Svi prijavljeni izvođači već samim sudjelovanjem na natječaju ostvaruju priliku predstaviti se široj domaćoj publici s obzirom na to da publika, kako bi procijenila kome će dati svoj glas, sve prijavljene pjesme može poslušati nebrojno puta!

Prijave za natječaj “Zasviraj sa Žujom” na internetskoj se stranici INmusic festivala zaprimaju do 14. ožujka u ponoć, a prijaviti se može ovdje. Pod uvjetom da su punoljetni i iz Hrvatske, izvođači na natječaj mogu prijaviti jednu svoju originalnu pjesmu. Uz prijavu pjesme, svi natjecatelji moraju priložiti kratku biografiju koja ih najbolje opisuje (maksimalno 500 znakova), YouTube link na pjesmu s kojom se prijavljuju – isti video će predstavljati u periodu kada bude aktivno online glasovanje, te sljedeće podatke: ime, prezime, adresa, telefonski broj i e-mail. Diskografska izdanja nisu nužna, no izvođač mora raspolagati s minimalno 30 minuta autorskog materijala.
Imena prijavljenih izvođača bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici i Facebook profilu Ožujskog piva te će na tim internetskim platformama od 31. ožujka do 20. travnja u ponoć svi zainteresirani moći poslušati izvođače i glasovati za svoje favorite. Glasovanje će se odvijati u 3 kruga, a izabrani finalisti svakoga kruga zasvirat će na finalnoj večeri zajedno s četvrtim finalistom kojeg će izabrati stručni žiri.

Veliko finale natječaja održat će 6. svibnja. Pobjedničkog izvođača, koji će nastupiti na jedanaestom izdanju INmusic festivala glasovanjem će odabrati prisutni predstavnici medija.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska, te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.