-

„Ostavi sve“ najavljuje novi album Monaha

Monah

Niški progresive-rok sastav Monah objavio je zvanični video spot za novi singl „Ostavi sve“, kojim najavljuju nadolazeći drugi album.

Muziku su osmislili Lazar Jovanović i Nikola Vlatković, a tekst Luka Aranđelović. Materijal je sniman u studiju Doma Omladine Kragujevac, a za snimanje, mix i master bio je zadužen Ivan Ilić. Bubnjevi su snimani u studiju „Buzzbox“.

Snimanje ove pesme i spota Monah je osvojio pobedom na prošlogodišnjem „Rock It“ festivalu čiji je organizator Dom Omladine u Kragujevcu.

„Ovaj singl otvara naš drugi album na kome trenutno radimo. Razlog zbog kojeg je ova pesma izašla sada je što je snimanje pesme i spota obezbedio Dom Omladine u Kragujevcu i „Rock It“ festival na kome smo prošle godine osvojili prvo mesto. Pesma je sama po sebi podložna prvom singlu s obzirom na njenu jednostavnost i najkraća u dosadašnjem našem opusu. Trudimo se da uvek donesemo nešto drugačije i inspirativno ali da ostane u „Monah“ maniru. Mislim da je „Utopija“ (naš prvi album) odlična startna pozicija kao splet tvrdih, mekih i ambijentalnih tonova. Tako da smo slobodni u eksperimentisanju kada radimo novi materijal a da opet ostanemo svoji.“, objašnjava Lazar Jovanović, gitarista benda.

Novi singl i spot „Ostavi sve“ u etar je premijerno otišao 11.11. u 11:11h.

Niški bend Monah nastao je krajem 2020. godine. Već u aprilu 2021. objavili su spot za prvi singl „Iza ogledala“, a zatim i spotove za još dva singla: „Kraj“ i „Obećana zemlja“. Ove numere deo su njihovog prvog konceptualnog albuma „Utopija“, koji su samostalno izdali krajem maja 2023. godine. Bend je nastupao širom Srbije, od Pirota pa sve do Palića. Na Zaječarskoj Gitarijadi proglašeni su za najbolji bend po izboru publike, a na Kragujevačkom „Rock It“ festivalu osvojili su prvo mesto. Pobednici su i 7. Bunt rock festivala. Žanrovski eksperimenišu svojom muzikom. Iako inspiracija dolazi iz progresivnog roka, poručuju da traže drugačiji i svežiji zvuk koji će pružiti slušaocima.

Najnovije vesti

Izdvajamo