Optimal Problem objavio prvenac ”Ispred Svih”

Beogradskoj publici poznat najviše po energičnim svirkama u zemunskom pabu Prečica, bend Optimal Problem početkom meseca izdao je album prvenac ”Ispred Svih” (Dallas Records).

Iako bend postoji već šest godina, Badža (vokal i gitara), Felix (bas) i Ružek (bubanj i vokal) u ovom sastavu funkcionišu od pre dve godine i od tada ozbiljnije ulaze u autorske vode. Kako oni objašnjavaju, zdrav, čistokrvni i dobri rokenrol upakovan u harmonsku pop formu je ono po čemu ih prepoznaju i na čemu su zasnovane njihove pesme koje su za objavljivanje bile spremne još prošle godine. „Ispred Svih“ je 1. oktobra objavio Dallas Records, a na izdanju se nalazi deset autorskih pesama, među kojima i šarmantna obrada pesme „Poletarac“ iz istoimene dečije TV serije, koju potpisuju Peđa Vranešević (Laboratorija zvuka) i čuveni Ljubivoje Ršumović.

Za prvu pesmu sa albuma (Ona je ta) bend je snimio spot koji bi trebalo uskoro da objave na zvaničnim stranicama. Pesme su energične, direktne, a tekstovi su na srpskom. Iako sam bend ima tri člana tj. gitaristu koji je i vokal, basistu i bubnjara, na pesmama sa albuma su gostovali Jovan Ilić iz blues benda Sirova Koža (usna harmonika), Filip Pavlović (truba), Uroš Novaković (saksofon, klavijature) i dr.

Bendu predstoji zvanična promocija u Beogradu i nekoliko nastupa u Srbiji do kraja godine.

Optimal Problem (Beograd)
Peđa Pavlović Badža (vokal, gitara)
Miloš Marković Felix (bass)
Dejan Ružičić Ružek (bubanj, vokal)

1 KOMENTAR

  1. Oni su sjajni. Ovakav bend je danas reper za pravi rock and roll. Njihov album je osveženje na celokupnoj muzičkoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde