-

Ogenj otkriva naslov novog studijskog albuma

Koprivnička energična folk rock petorka Ogenj otkriva naslov svog novog studijskog albuma koji se upravo nalazi u završnoj fazi snimanja! Album „Si kak jen“ stiže pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, a prvi najavni singl Ogenj će predstaviti već s prvim danima proljeća.

Prvijenac „Domaj“ priskrbio im je dvije prestižne nagrade Porin – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe, a novi album „Si kak jen“ predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje će ovom prilikom objediniti u jedinstvenu cjelinu.

Ogenj će ovim albumom predstaviti jednu novu dimenziju sastava, što kroz nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonica), što kroz intenzitet i slojevitost novih pjesama.

„Zahvaljujući našem prvom albumu ‘Domaj’ tijekom posljednje dvije godine kultivirali smo neke lijepe stvari – od prestižnih priznanja za album do uspješnih turneja kojima smo obišli Europu. Album ‘Si kak jen’ uspio je utjeloviti našu divlju stranu i sve ono što dobro radimo na pozornici, a uz nove članove sastava, Bornu i Luku, Ogenj je također dobio jednu sasvim novu dimenziju“, otkrili su članovi sastava prilikom najave albuma i dodali: „Zrelijim i studioznijim pristupom, šireći glazbene horizonte i dodajući nove instrumente, ostvarili smo dubinu pa neke od novih pjesama nose čak elemente filmske glazbe. Time smo uspjeli pokazati intenzitet Ognja na jedan drugačiji način. Hvala Dancing Bearu što nam otvara vrata da svoje snove sanjamo i živimo“.

I ovoga puta, Ogenj su ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin, s kojim nastavljaju odličnu suradnju.

„Ogenj su žešći nego ikada, zahvaljujući izmjenama u postavi benda i sam zvuk se promijenio, a energiju koja vlada unutar ove postave pokušali smo uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma. S novim albumom Ogenj se penje stepenicu više, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.“

Dok nam ne otkriju što su ovih mjeseci radili u studiju, Ogenj slušamo i gledamo u subotu, 15. veljače na velikom koncertu u Boćarskom domu povodom petog izdanja dvodnevnog festivala AntiValentinovo, a sljedeće rasplesane svirke već nas čekaju u Koprivnici (Hotel Podravina, 20.02.), Samoboru (Bunker, 22.02.) i Sisku (Green Hill Bar, 07.03.).

Najnovije vesti

Izdvajamo