-

Ogenj objavio video spot za novi singl „Moreš ti to“

Foto: Bojan Koštić

Energični koprivnički folk rockeri Ogenj za najnoviji singl odabrali su pjesmu „Moreš ti to”, suradnju s gudačkim kvartetom Libra. Pjesma se smjestila na iznimno hvaljenom aktualnom albumu „Si kak jen“ objavljenim za diskografsku kuću Dancing Bear u proljeće 2020. godine, koji je u kratkom periodu osvojio publiku i kritiku te zasluženo osvojio visoke ocjene i hvalospjeve s njihove strane.

Nakon genijalnog video spota najavnog singla „Kaj nebi bilo“ na kojem je Ogenj surađivao s Folklornim Ansamblom Koprivnica, novi singl „Moreš ti to“ dobio je dinamičan i efektan video spot u kojem su na red došli novi gosti. Naime, u svježe objavljenom spotu možemo vidjeti opasne talente ‘Koprivničkih mušketira i haramija’te razne vatrene akrobacije, baklje, štapove, petrolej i visoke plamenove koji su sastavni elementi njihova rada.

Spot su snimali na lokaciji napuštenog dvorca Inkey u Rasinji, sagrađenom oko 1885. godine, u crnini, pred impozantnim stepeništem uz vatru, vrućinu i ljetnu noć. „Pokoja rupa u hlačama odbjeglih iskra (koje su ustvari komadići užarenog željeza) – kose su nam na sreću ostale nespaljene. Osjećaj grandioznosti i posebnosti trenutka preplavio je svaku sumnju i osjećaj ridikuloznosti jer ipak smo bend u crnini, u mrkloj noći, pred dvorcem, osvijetljeni bakljama na steroidima.“ – entuzijastično poručuju iz benda prilikom opisivanja samog snimanja video spota.

Za spot, produkciju i montažu i ovoga puta bio je zaslužan redatelj Marko Čordaš (Studio Jeka) kao glavni čovjek iza kamere, koji je tijekom šest sati snimanja u prekidima sve do dva ujutro itekako uspješno povezao zajedničke ideje i vizije u jednu cjelinu. Spot je premijerno emitiran u emisiji PopRock.hr na HTV2 ovoga ponedjeljka, 7. rujna.

„Koliko god nam pandemija ne da disati, nemojte klonuti duhom“ – prigodno naslovu novoga singla poručio je za kraj frontman Tomislav Mihac Kovačic koji je napisao glazbu i tekst pjesme, dok je za aranžman zaslužan čitav Ogenj.

Od većih planova svakako vrijedi najaviti kako Ogenj 2. listopada spremaju razveseliti domaću publiku velikim open air koncertom u Koprivnici uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza. O koncertnoj promociji albuma više informacija slijedi uskoro.

Album „Si kak jen“ u CD formatu možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku te putem Dancing Bear web shopa, po cijeni od 89 kn. Slušajte ga i na svim digitalnim platformama: https://lnk.to/OgenjSiKakJen

Najnovije vesti

Izdvajamo