-

„Odiseja“ Bas i Stege u demo verziji

Bas i Stega Knap BeogradBend Bas i Stega objavio je na svom YouTube kanalu demo verziju nove pesme pod nazivom „Odiseja“.

Ovo je prva pesma objavejena u novoj postavi koju čine Uroš Kiš – bubnjevi, Stevan Đorđević – bas, Miloš Spasić – klavir i Dragan Gale Vlajić – gitara. Inspirisani svemirom i psihodeličnim zvukovima, a na krilima romantizma članovi benda su našli jedinstveni izlaz za putovanje van granica koje im je nametnuo karantin. Distanca je uticala na to da se napravi novi vid stvaranja muzike kroz princip koji su nazvali „Over phone session“. Članovi benda razmenjivali su ideje putem dugih telefonskih razgovora i video konferencija, a sticajem okolnosti i u nedostatku opreme snimke su napravili putem mobilnih telefona i GoPro kamere koje su zvučno i vizuelno uobličili u jedinstveno muzičko delo.

U periodu nastanka pesme bili su raštrkani u četiri grada: Kumanovo, Vršac, Pančevo i Nova Pazova što im nije smetalo u ostvarenju svoje muzičke inspiracije. U toku „Over phone sessiona“ bend je napravio još nekoliko novih pesama koje će po završetku forme objavljivati u demo verzijama putem svog YouTube kanala dok se ne stvore uslovi za studijsko snimanje.

Pesmu preslušajte u nastavku.

Najnovije vesti

Izdvajamo