-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Odabrani finalisti Converse Rubber Tracks takmičenja

Odabrani finalisti Converse Rubber Tracks takmičenja

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Converse Rubber TracksNastavlja se borba inovativnih i originalnih neafirmisanih muzičara za glavnu nagradu Converse Rubber Tracks takmičenja – besplatno snimanje u kultnom novosadskom Studiju M. O daljem toku takmičenja odlučuje žiri koji čine Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo.

Preko 100 bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, pa i Crne Gore prijavilo se na Converse Rubber Tracks takmičenje u proteklom periodu.

Online glasanjem fanova u top 15 na sajtu rubbertracks.converse.rs ušli su bendovi Raskid13 (Pančevo), Cloud Town (Skoplje), Anita Iličić Band (Kikinda), Violeta (Beograd), Harpun (Novi Sad), Rok u ponoć (Bajina Bašta), Sajzerbiterlemon (Beograd), Spunk (Sremska Mitrovica), June (Skoplje), Vizija (Skoplje), Këpurdhat (Tetovo), Morebit (Maglaj), Robinovi Hudovi (Banja Luka), Otg feat Plastik Zappa (Kiseljak) i Das Rage (Vukovar).

Remi, Marčelo i Radule imaju pred sobom pravi izazov u narednim danima. Od petnaest žanrovski različitih bendova moraju da izaberu sedam do 15. aprila i omoguće im da stanu na finalni stepenik takmičenja.

Radule iz čuvenog novosadskog pank-rok sastava Atheist Rap poručuje: “Učešće u Converse Rubber Tracks žiriju je za mene novo iskustvo, jer nikada ranije nisam učestvovao u izboru bendova koji su konkurisali svojim snimcima. S obzirom da sam sa mojim bendom na turneji po Nemačkoj, preslušavam svakodnevno online materijale. Ima interesantnih i inventivnih bendova. Nadam se da oštrinu mojih čula pri izboru neće otupeti sve ono što turneja sa sobom nosi. One koji su svoje snimke predali tek čekaju iskustva turneja, na samom su početku, zavidim im na tome…”

U periodu od 4. do 10. maja sedam najboljih bendova moći će nesmetano da radi na svojoj muzici u Studiju M. U Srbiju specijalno zbog njih po prvi put dolaze producenti iz “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina. Zajedno sa kolegama iz Novog Sada, pratiće rad mladih nada regionalne scene i preneti im deo svog znanja.