-

NaslovnaVestiVesti iz regionaObjavljena četvrta "Balkan Under The Radar" kompilacija

Objavljena četvrta “Balkan Under The Radar” kompilacija

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

antisocial-networkPosle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija “Balkan Under The Radar“, pod okriljem nezavisne etikete Black Planet Records iz Niša, doživela je svoje četvrto izdanje pod nazivom “Antisocial network“.

Kompilacije “Balkan Under The Radar ” imaju za cilj otkrivanje zanimljivih i manje poznatih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana. “Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju. Ovog puta kompilacija se sastoji iz tri celine sa 40 numera izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici, hip hopu i elektronici. Treći, bonus deo sadrži najmanje prijatne, ali ništa manje kvalitetne noise, acid i eksperimentalne uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca – i ovaj put je dijapazon širok – alternativa, instrumentali, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, hardcore punk, postgrunge, elektronika, industrial, ambient, noise, jazz, bass music, hip hop, dub, fusion, experimental itd”, navodi se u saopštenju izdavača.

Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju već samo za izvođače i poklon. Kompilaciju možete skinuti direktno sa ovog linka. Besplatno slušanje i download visokog kvaliteta dostupni su i preko Bandcampa.