-

NaslovnaVestiVesti iz regionaObjavljen zajednički album Atheist Rapa i Defenders of the Universe; Zakazan kon...

Objavljen zajednički album Atheist Rapa i Defenders of the Universe; Zakazan koncert u Novom Sadu

Atheist Rap Barutana BeogradDugogodišnji prijateljski bendovi Defenders of the Universe iz Nemačke i novosadski Atheist Rap krunisali su višegodišnju saradnju zajedničkim izdanjem. Objavili su split LP album na kojem se nalazi sedam novih pesama Defendersa i šest novih pesama Ateista.

Podršku ovom poduhvatu pružila je izdavačka kuća SN-Rex iz Štutgarta. Na ovom jedinstvenom izdanju svaki bend je obradio na svom jeziku po jednu pesmu iz ranijeg opusa drugog benda, te je prvi objavljeni singl i spot sa ovog albuma za pesmu „Ne bi bilo fer“ na nemačkom jeziku u izvođenju momaka iz istočnog dela Baden Virtemberga.

Ova dva benda zabeležila su više zajedničkih nastupa prethodnih godina širom Nemačke,
nastupali su zajedno u Štutgartu, Ulmu, Kotbusu i Švebiš Gmundu, a svirali su prethodnih godina zajedno i u novosadskom „Društvenom centru“, te u Bečeju. U planu je da oba benda naredne godine promovišu nove pesme brojnim koncertima po našem regionu, zapadnoj i srednjoj Evropi.

Novosađani su ovu celu godinu posvetili obeležavanju svog jubileja, 30 godina kontinuiranog postojanja i rada. Trenutno su u pripremama za samostalni klupski koncert kojeg će tim povodom održati u svom gradu 10. oktobra, u novootvorenom klubu „Dom kulture“ (Ignjata Pavlasa 4). Koncert pod nazivom „30 pesama za 30 godina – fanovi biraju, Ateisti sviraju“ je osmišljen na način da publika sama kreira set listu pesama. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 800 dinara mogu se zaključno sa 03.10. kupiti u celoj prodajnoj mreži Gigs Tixa, a posle tog datuma cena će iznositi 1000 dinara. Broj ulaznica je ograničen.

U narednom periodu novosadski pankeri nastupiće još 05.10. u Šapcu, 25. i 26. oktobra će svirati dva uzastopna koncerta u splitskom klubu „Circus“, 01. novembra nastupaju u Smederevu, dan kasnije u Velikom Gradištu, dok će 15.11. održati veliki jubilarni zagrebački koncert u klubu „Boogaloo“.